Rondreis Zuid Afrika zelf regelen

Rondreis Zuid Afrika zelf regelen

Hieronder vind je een overzicht van de reis die wij zelf met 2 personen hebben gemaakt naar Zuid Afrika. Tijdens deze vakantie Zuid Afrika hebben we eigenlijk nergens op hoeven te bezuinigen. Bekijk onder aan deze pagina een overzicht van de kosten voor het zelf regelen van een rondreis naar Zuid Afrika. Maar hoe regel je nu zo’n reis? Als ik heel eerlijk ben vond ik het plannen van de reis al enorm veel voorpret voor de daadwerkelijke vakantie naar Zuid Afrika. Het zelf samenstellen vraagt wat uitzoekwerk, maar een reis naar Zuid Afrika zelf regelen is erg leuk, zeker als je daarna een top vakantie hebt. Rondreis Zuid Afrika GansbaaiDe belangrijkste stappen voor een rondreis Zuid Afrika zelf regelen zijn:

Bepaal de periode waarin je wilt gaan

Het belangrijkste dat je in eerste instantie moet doen is je totale vakantieplanning bekijken. Hoe lang wil je daadwerkelijk naar Zuid Afrika gaan en wanneer wil je gaan. De tijd van het jaar bepaalt voor een deel de kosten die je gaat maken. In ons geval moesten wij tijdens het hoogseizoen, omdat wij vanwege onze dagelijkse werkzaamheden vastzitten aan de schoolvakantie.

Wat wil je graag zien?

Ten tweede wil je een globaal programma met bijbehorend tijdspad voor je rondreis Zuid Afrika samenstellen. Welke plaatsen, bijzondere plekken en wildparken wil je onder andere bezoeken tijdens je verblijf en hoe lang wil je overal verblijven. Maak hier een shortlist van en ga uiteindelijk je planning opstellen. Op deze website kan je enorm veel informatie vinden over de hoogtepunten van Zuid Afrika, de wildparken, mooie steden en veel meer. Een rondreis Zuid Afrika zelf samenstellen is het meest makkelijk wanneer je hoogtepunten kiest die enigszins bij elkaar in de buurt liggen (tenzij je voldoende tijd hebt).

De route bepalen

Wanneer je in beeld hebt hoe lang je op vakantie wilt naar Zuid Afrika en wat je wilt gaan doen tijdens je reis, dan is de volgende stap om je route te bepalen. Hier wil je onder andere naar de reisafstanden kijken tussen de diverse plaatsen. Hou daarbij rekening dat de wegen in Zuid Afrika goed zijn, maar dat niet altijd alles even snel gaat. In ons geval wilden wij graag naar TsiTsiKama, maar ook naar de Drakensbergen. Wij besloten daarom een afstand te overbruggen door een binnenlandse vlucht te gaan maken. Dit kan je veel reistijd schelen. Heb je de route uitgezet? Dan wordt het nu tijd om een aantal dingen te gaan boeken.

De reis naar Zuid Afrika boeken

Het belangrijkste voor het regelen van je vakantie naar Zuid Afrika is allereerst het boeken van je vliegtickets. Zonder vlucht, kan je immers je gehele planning weer aanpassen. Er zijn veel partijen die vluchten naar Zuid Afrika aanbieden, denk bijvoorbeeld aan Worldticketcenter. Op de pagina vliegtickets geven wij een overzicht van aanbieders. Heb je de vlucht(en) voor elkaar, dan komt stap twee: het reserveren van een huurauto. Zuid Afrika Hotel JohannesburgOm in Zuid Afrika van A naar B te komen is het verstandig om niet te veel met het openbaar vervoer te doen, maar een huurauto te nemen. Je bent dan veel flexibeler. Veel huurauto’s kan je ophalen op een centraal punt, zoals een luchthaven of een hotel en ook weer ergens anders inleveren. Nu je de vlucht en je huurauto geregeld hebt, wil je alvast een deel van de reisdatie vastleggen. Met name Nationale Parken als TsiTsikama en het Kruger Park moet je eigenlijk vooraf wel boeken. De vraag is groot en het aanbod relatief beperkt, dus waarom zou je het risico lopen? Overige accommodatie is vaak eenvoudig ter plekke te vinden. Wij hadden een Lonely Planet mee van Zuid Afrika, Lesotho en Swaziland. Hier staan veel goede (en vaaak ook goedkope) tips in. Ook andere boeken hebben vaak hun eigen accommodatie-aanbevelingen. Als laatste moet je er even rekening mee houden dat je een grote intercontinentale reis gaat maken. Als je al een reisverzekering hebt, dan heeft deze vaak alleen een Europese dekking. Voor een reis naar Zuid Afrika heb je een reisverzekering met werelddekking nodig. Wij hebben meer informatie over reisverzekeringen opgenomen op de betreffende pagina.

Vaccinaties

Afhankelijk van de tijd van het jaar en de route die je volgt kan het zijn dat er vaccinaties nodig zijn. Benader tijdig de huisarts of GGD voor advies. Je kan natuurlijk ook je rondreis Zuid Afrika zelf samenstellen met hoogtepunten die in malariavrije gebieden liggen. Toch zal je ook dan mogelijk nog vaccinaties nodig hebben.

Parkeren

Mocht je met eigen vervoer naar de luchthaven gaan, dan kan je eveneens je auto langdurig parkeren. Kijk hier voor meer informatie over bijvoorbeeld parkeren luchthaven schiphol.

Kosten van een rondreis Zuid Afrika zelf regelen

Hieronder staan de kosten van onze reis nader gespecificeerd. Veel plezier bij het uitzoeken en boeken van de reis. Heb je tips voor ons? Laat het dan weten via info@reisnaarzuidafrika.nl

26 daagse reis Zuid Afrika (Juli 2008) voor 2 personen Prijs Geregeld via
Retourvlucht Zuid Afrika € 1.498
Autohuur middenklasser € 251
Overnachting in Pretoria (2 nachten) € 79
Overnachting in Graskop (2 nachten) € 50 Ter plekke
Overnachting in Krugerpark (3 nachten) € 210 Via SAN parks
Overnachting in Saint Lucia (2 nachten) € 40 Ter plekke
Overnachting voet Sani Pass (1 nacht) € 15 Ter plekke
Overnachting Drakensbergen (2 nachten) € 40 Ter plekke
Overnachting Pretoria (1 nacht) € 30
Vlucht naar George € 170
Autohuur middenklasser (10 dagen) € 180
Overnachting Tsitsikama national park (3 nachten) € 108 Via SAN parks
Overnachting Knysna (1 nacht) € 20 Ter plekke
Overnachting Oudshoorn (1 nacht) € 20 Ter plekke
Overnachting Stellenbosch (4 nachten) € 80 Ter plekke
Terugvlucht Kaapstad-Johannesburg € 170
Overnachting bij Pilanesberg (3 nachten) € 45 Ter plekke
Autohuur middenklasser (4 dagen) € 78
Toegang Kruger Park (4 dagen) € 0 Bij overnachtingsprijs
Nachtrit Krugerpark € 30 Ter plekke
Excursie Saint Lucia € 50 Ter plekke
Excursie Sani Pas € 50 Ter plekke
Toegang Drakensbergen € 0 Ter plekke
Excursie Struisvogelfarm € 10 Ter plekke
Wijn proeven (3 keer) € 60 Ter plekke
Toegang Pilanesberg (2 keer) € 24 Ter plekke
Eten en Drinken € 450
Souvenirs € 100
Benzine € 250
Overige kosten (fooi, losse uitgaven) € 150
Totaalprijs € 4.258
Prijs per persoon € 2.129
[Totaal: 5    Gemiddelde: 3.4/5]
Rondreis Zuid Afrika zelf regelengeschreven door admin gemiddelde stemming3.4/5 - 5gebruikersstemmen

Pin It on Pinterest

Share This